Lenen zonder BKR

Het is met een minilening mogelijk om 50 euro te lenen zonder BKR toetsing. Dat wil zeggen dat je gegevens niet worden opgevraagd bij het BKR en dat daardoor ook geen afwijzing kan plaatsvinden. Dit geldt overigens niet voor Minilening, want zij toetsen wel. Dit is echter meer omdat het wettelijk verplicht is, want echt afkeuren juist om deze reden gebeurt zelden.

Is lenen zonder BKR slim?

Slim vinden we het eigenlijk niet, handig aan de andere kant is het wel. De meeste mensen hebben namelijk zelf geen flauw idee dat ze geregistreerd staan bij het BKR. Als je dus gaat lenen zonder BKR zul je dit ook niet weten. Als je echter leent terwijl er wel een BKR toetsing wordt uitgevoerd zul je in elk geval horen wat de status is nadat je gegevens zijn opgevraagd. Zo ben je ook direct op de hoogte van het wel of niet geregistreerd staan. Dit soort informatie is altijd handig om te hebben, want het betreft natuurlijk wel je eigen persoon.

Weet je wel dat je geregistreerd staat bij het BKR, dan is het dus handig om te kunnen lenen zonder BKR, want zo heb je de zekerheid dat daar in elk geval niet naar gekeken wordt.

Comments are disabled